Australija: U Kanberi produžen lokdaun za još dve nedelje

Foto: Pixabay/geralt
166

Kanbera je produžila strogi lokdaun za još dve nedelje, jer glavni grad Australije nastoji da obuzda porast infekcija uzrokovanih visoko zaraznim delta sojem korona virusa.

Veliki deo istočne obale Australije nedeljama je bio pod strogim ograničenjima kretanja, što je pogodilo lokalnu ekonomiju, a slučajevi novoinficiranih se i dalje povećavaju, zbog čega je Kanbera saopštila da će ostati u blokadi najmanje do 17. septembra, prenosi agencija Rojters.

“Savijamo krivu nadole. Međutim, to je spor proces i trebaće više vremena”, izjavio je novinarima ministar zadužen za teritoriju australijske prestonice Endrju Bartold.

Kanbera je danas prijavila 13 novih slučajeva u protekla 24 sata.

Novi Južni Vels prijavio je 1.164 nove infekcije, što je neznatno manje od rekordnih 1.290 slučajeva dan ranije.

Kanbera je u lokdaunu već tri nedelje nakon što je došlo do širenja infekcije iz Novog Južnog Velsa.

Očekuje se da će posle najnovijeg produženja lokdauna u Kanberi uslediti sličan potez druge najnaseljenije australijske države.

Država Viktorija, koja je u lokdaunu pet nedelja, prijavila je danas 76 novih slučajeva u poslednja 24 sata, što je neznatno više u odnosu na 73 slučaja prijavljena prethodnog dana.

Od početka pandemije, Australija je zabeležila skoro 54.000 slučajeva kovida-19 i 1.006 smrtnih slučajeva.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More