Fon der Lajen: “Pozivam sve koji to mogu da se vakcinišu. To je jedini način da zaštitite sebe i druge”

Foto: Tanjug/AP Photo/Francisco Seco
204

Predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, pozvala je danas sve Evropljane koji se još nisu vakcinisali protiv koronavirusa da to učine.

“Pozivam sve koji to mogu da se vakcinišu. To je jedini način da zaštitite sebe i druge”, rekla je Fon der Lajenova.

Ona je naglasila da je Evropska unija dostigla važnu prekretinicu sa 70 procenta potpuno vakcinisane odrasle populacije, što je više od 250 miliona ljudi, u 27 država članica.

“Pandemija nije završena. Moramo ostati oprezni. Zato je potrebno da se još više Evropljana vakciniše, i to brzo, kako bi izbegli nove talase infekcije i pojavu novih sojeva”, kaže Ursula fon der Lajen.

Predsednica EK naglašava da će EU nastaviti da pomaže i svojim partnerima širom sveta u obezbeđivanju dovoljnog broja vakcina.

“Pobedićemo ovo pandemiju samo ako je porazimo u svakom ćošku planete”, zaključila je ona.

“70 odsto odraslih u EU je potpuno vakcinisano”

Evropska komisija danas je saopštila da je 70 odsto odrasle populacije Evropske unije u potpunosti vakcinisano protiv kovid-19, čime je postignut cilj koji je postavljen početkom godine.

“70 odsto odraslih u EU je potpuno vakcinisano. Želim da se zahvalim mnogim ljudima koji su omogućili ovo veliko postignuće”, poručila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen na Tviteru, prenosi Rojters.

Ovaj podatak potvrđuje važnu prekretnicu koja se dogodila u strategiji vakcinacije EU nakon sporog početka, ali i prikriva velike razlike među zemljama članicama, pri čemu su neke od njih iznad cilja od 70 odsto, dok su druge u siromašnijem istočnom regionu bloka daleko iza, navodi agencija.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More