Kurc: “Austrija već ima četvrtu najveću avganistansku zajednicu u svetu”

Foto: Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber, Pool
180

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc je izjavio danas da njegova zemlja nije spremna da primi više Avganistanaca i da neće podržati evropski sistem za distribuciju izbeglica iz Avganistana širom Evropske unije.

Upitan o predlozima da sve zemlje EU podele teret prihvata izbeglica, Kurc je novinarima u Berlinu rekao da je Austrija već primila “veći od proporcionalnog udela”” migranata od 2015. godine, prenosi agencija AP.

“Austrija već ima četvrtu najveću avganistansku zajednicu u svetu”, rekao je Kurc uoči sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Kancelarka je izjavila da je za njenu vladu sada fokus na tome kako da pruži pomoć za do 40.000 Avganistanaca koji imaju pravo da dođu u Nemačku sa svojom porodicom, jer su radili za nemačku vojsku ili organizacije za pomoć.

“Moramo da vidimo koliko zapravo njih želi da napusti zemlju, a koliko ne. To će u velikoj meri zavisiti od okolnosti koje talibani stvore u zemlji”, izjavila je Merkel.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More