Srbija je ponovo uspela! Maleni Boško u septembru kreće na najvažnije životno putovanje (FOTO)

Foto: Facebook/printscreen
126

Predivni dečak Boško Gugleta, star svega 8 meseci, koji boluje od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije tip 1, krenuće 7. septembra na najvažnije životno putovanje, u Budimpeštu, po najskuplji lek na svetu – Zolgensmu.

Maleni Boško imao je, kako je navedeno na Fejsbuk profilu “Da i Boško pobedi SMA”, prethodnih dana urinarnu infekciju, ali je ona, srećom, prošla. Boškić se, ipak, i dalje nalazi u bolnici u Novom Sadu, željno iščekujući da što pre ode u Mađarsku po svoju terapiju.

Žene Balkana iz dijaspore pomažu da mali Boško pobedi SMA! Ostalo još OSAM DANA da primi najskuplji lek na svetu (FOTO)

– Izborio sam se i sad sam okej. Ne znam da li ste primetili da više nemam onu dosadnu cevčicu što mi je stalno visila iz nosa. Sada koristim peg. To je isto cevčica, ali je u stomaku i ne mora se svaki dan pomerati. Iako su svi u novosadskoj bolnici jako dobri prema meni, poprilično mi je dosadilo ovde. Srećom, kažu mi da 7. septembra idem na svoje prvo putovanje u inostranstvo. Malo je reći da jedva čekam – reči su koje stoje ispod Boškićeve fotografije.


Podsetimo, prethodnih meseci, čitava Srbija ujedinila se da pomogne mališanu koji boluje od ove opake bolesti. Da bi primio terapiju Zolgensmom, maleni Boško morao je da sakupi neverovatnih 2,5 miliona evra, u čemu je i uspeo pre desetak dana.

Njegovi roditelji željno iščekuju da što pre odu na terapiju, a uskoro bi, kako je ranije ispričala dečakova mama Nađa Gugleta, cela Boškova porodica trebalo da bude na okupu.

 

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More