Sad je definitivno? Angela Merkel stiže u Srbiju?!

Foto: Tanjug/AP Photo/Markus Sćreiber
176

Građanima Srbije Vučić je nakon večere sa Ramom i Zaevim poručio da Otvoreni Balkan ne može biti zaustavljen jer niko ništa ne može da mu zameri.

“Ovih 17 kvadrata u kojima se nalazimo su teritorija Srbije. Razgovaramo o Otvorenom Balkanu, o mnogim inicijativama, o tome kakao da naši građani žive bolje”, rekao je Vučić.

“Ova divna prostorija pripada Republici Srbiji”, dodao je Vučić.

Šta će Angela Merkel raditi u penziji?

 

Na pitanje da li inicijativa “Otvoreni Balkan” ima budućnost, odgovorio je da je siguran da ima.

“Ja sam siguran da ima, ne možete zaustaviti narode koji žele da sarađuju, da uspostave sve one principe na kojima počiva i EU. Ne znam kome bi smetalo da između Beograda, Skoplja i Tirane ne postoje granice”, kazao je on.

“Potpuno je razumljivo da to ne nailazi uvek na oduševljenje. Danas je danski ministar spoljnih poslova to podržao”, dodao je.

Najavio je važnu posetu našoj zemlji.

“Očekujemo veliku posetu, u pripremi je poseta kancelarke Angele Merkel Srbiji. Ja se nadam da se neće epidemiološka situacija progoršati i da će ona doći”, najavio je Vučić.

On je istakao da će tom prilikom sa Merkelovom moći o mnogo tome da razgovara, pre svega da saznamo nemački pogleda na Balkan, kao i šta nam je činiti u budućnosti.

Istakao je da se ne može Nemačka imati za protivnika, već naprotiv neoohodno je da Nemačku imate na svojoj strani ako želite da brže napredujete.

O učešću Komšića i Džaferovića na Bledskom forumu rekao je da ga ne brine njihovo prisustvo već to kako nisu postigavši konsenzus došli tu.

“Nešto drugo mene tu više brine, ja znam da oni treba da donose odluke konsenzusom, čim se Dodik ne slaže sa tim, jasno je sve”, rekao je.

“Ja sam već više puta pokušao da pokrenem razgovore između Srba i Bošnjaka, mi i jedni i drugi moramo da čuvamo jedni druge, moramo da razmišljamo o budućnosti, moramo da se poštujemo”, dodao je.

Predsednik je istakako da će Srbija uvek pomagati razvoj Republike Srpske.

“Nama je cilj da se spojimo i sa Tuzlom i sa Sarajevom”, navodi Vučić. Vučić je rekao da je inicijativa za smenu Dodika opasan presedan.

“Neće biti takvih odluka, gotovo sam siguran. Ne verujem da će ih biti, pošto poznajem gospodina Šmita, a ako to uradi, Srbija to neće prihvatiti. Nećemo prihvatiti da neko drugi sa strane nameće narodnu volju. To je toliko opasno da nemam reči. Zamislite da je Dodik to tražio za nekog od njih”, rekao je Vučić.

“Interesantno je kako svaki dan čitam razne informacije o tome da li ću ići ili neću ići u Cetinje na ustoličenje iako ja o tome ništa nisam rekao. Đilasovi privatni mediji o tome pišu bez ikakvih izvora i osnova. Ja znam te DOS-ovce koji su otišli u Crnu Goru da varaju građane Crne Gore kao i građane Srbije što su varali. Ja razmatram sve svakodnevno, i doneću odluku o tome da li ću ići na Cetinje ako je to u skladu sa interesima Srbije i SPC”, rekao je Vučić.

Odgovarajući na najavu Nenada Čanka da će ići na Cetinje, Vučić je rekao da mu je drago što se raduju i što će moći da zajedno pevaju “Čavoglave”.

“To je ona pesma o proterivanju Srba”, podsetio je Vučić i rekao da mu nije jasno da neko želi da ide da učestvuje u linčovanju sveštenika SPC.

Predsednik Srbije Aleksdandar Vučić organizovao je večeru za premijere Severne Makedonije i Albanije Zorana Zaeva u restoranu “Zemono” počasnog konzula Srbije u Sloveniji Tomaža Kavčića.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More