Nemačka ukida privatnost MEDICINSKIH PODATAKA?!

Kompanije će moći da provere da li su njihovi zaposleni VAKCINISANI ili NE?!

Foto: Tanjug (Mike Zacchino/KDRV via AP, Pool)
238

Nemačka vlada razmatra da li bi mogla privremeno da ublaži pravila o privatnosti podataka građana, kako bi kompanije mogle da provere da li su njihovi zaposleni vakcinisani protiv Kovid-19, saopštili su danas nemački članovi vlade.

Nemačka ima stroge zakone koji regulišu privatnost podataka zbog istorije nacističkog i komunističkog državnog nadzora građana, što znaci da kompanije nemaju pravo da raspolažu podacima o zdravstvenim pitanjima koja se odnose na njihovo osoblje, prenosi Rojters.

U Nemačkoj je 61 odsto stanovnika potpuno vakcinisano dok je 65 odsto primilo barem jednu dozu.

Ministar ekonomije Peter Altmajer rekao je da vlada razmatra pitanje da li se kompanijama može dozvoliti da postavljaju pitanja o vakcinaciji.

Nekoliko hiljada ljudi protestvovalo je u subotu na ulicama Berlina protiv vakcinacije protiv korona virusa i ograničenja kretanja.

Nemačka je danas prijavila 13.531 novih slučajeva infekcije i 23 smrtna slučaja, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 3.9 miliona, a broj umrlih na 92.223.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More