“Žele da SRBIJU pretvore u pustoš, mi smo uz VAS, pravda je na vašoj strani”, ovako je čuveni MIKIS TEODORAKIS govorio o bombardovanju JUGOSLAVIJE! (VIDEO)

Ovo će se VEČNO PAMTITI: Mikis Teodorakis je 1999. godine ovako podržao SRBIJU!

Foto: youtube/printscreen
135

Svetska muzička legenda Mikis Teodorakis (1925-2021) preminuo je u 96. godini, preneli su grčki mediji. Maestro je ostavio dubok trag, muzikom je počeo da se bavi u mladosti, a školovao se u na Atinskom Konzervatorijumu u klasi Filoktitisa Ekonomidisa, a kasnije i na Konzervatorijumu u Parizu.

Ovako je govorio o bombardovanju Jugoslavije, prenosi “Telegraf”.

Tokom bombardavanja Jugoslavije, Mikis Teodorakis je stao uz naš narod, a njegov legendarni govor na mitingu podrške na prepunom trgu Sintagma u Atini 1999. godine će se večno pamtiti.

Preminuo Mikis Teodorakis, otac SIRTAKIJA, stekao je SVETSKU SLAVU, po ovome ćemo ga pamtiti! (FOTO, VIDEO)

– Juče u Vašingtonu Ujedinjene Nacije su potpisale smrtnu presudu. Potpisano je ubistvo međunarodnog prava. Juče u Vašingtonu potpisan je zakon džungle i pravo jačega. Sjedinjene Države sada zajedno sa evropskim zemljama mogu da sude, presuđuju i kažnjavaju sve one koji misle, svi oni koji misle, ne uklapaju se u njihove planove. Nije preterano reći da ulazimo u novu toplu srednjevekovnu odeću i obuću, pamučne šalove i rukavavice, novo ledeno vreme dolazi. Kad je bombardovanje počelo, izjavio sam da su međunarodni zločini i ubistva koje pominju zapravo izgovori, da oni ne haju za razgovore i sporazumno nalaženje rešenja, već da im je glavni cilj da pretvore Jugoslaviju u sprženu zemlju, što će i učiniti ukoliko naiđu na otpor – rekao je Mikis Tedorakis i nastavio:

– Žele da Srbiju pretvore u pustoš, pustinju pepela i krvi, da bi je mogli pokazati narednim žrtvama za primer i reći: “Pogledajte šta će vam se desiti, ako se ne pokorite”. Mi, Grci, moramo biti ponosni, jer smo jedini koji ujedinjeni i posvećeni kažemo “NE” varvarizmu! Mi stojimo pored žrtava, naše srpske braće i želimo da naša pesma nadjača zvuk sirene koji plače i fijuk raketa. Beograde, danas pevamo za tebe. Hajde da svi zajedno glasno pevamo da nas čuju. Mi smo uz vas, budite hrabri, pravda je na vašoj strani, a pravda na kraju uvek pobedi. Rekao bih da pevamo da nas Evropljani čuju, ali bojim se da je to gubljenje vremena. Većina njih je tamo gore je potpuno slepa i gluva – rekao maestro Teodorakis, a onda se čula pesma za podršku narodu Jugoslavije.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More