Obavezno vakcinisanje za košarkaše iz tri NBA kluba, DVA RAZLOGA zbog koga mogu da odbiju

foto: Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong
305

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa, Njujork Niksa i Bruklin Netsa moraće da se vakcinišhu kako bi mogli da igraju utakmice pred svojim navijačima, odlucili su čelnici NBA lige, a prenose američki mediji.

Kako se navodi, prema novim odredbama koje su na snazi u San Francisku i Njujorku, sve osobe starije od 12 godina moraju da budu vakcinisane da bi mogle da uđu u određene objekte i da prisustvuju određenim događajima. Na spisku objekata u kojima pomenuta odredba važi su Čejs Centar u San Francisku, Medison Skver Garden i Barklejs Centar u Njujorku.

Oslobođeni ove obaveze su svi oni koji ne smeju da se vakcinišhu zbog opravdanog medicinskog ili verskog razloga.

Zanimljivo je da su iz ove odredbe isključeni članovi ekipa koje će gostovati u tim dvoranama.

Prema pisanju sportskog portala “The Athletic”, svaki igrač koji ne bude na raspolaganju zato što nije vakcinisan, može biti kažnjen smanjenjem plate, a preti mu i dodatna novčana kazna ili suspenzija.

Čelnici NBA lige upozorili sve klubove da svi klupski službenici i članovi osoblja u dvoranama, koji će dolaziti u blizak kontakt sa igračima, moraju biti potpuno vakcinisani do početka nove sezone, 19. oktobra.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More