Dojče Ban presavija tabak protiv sindikata mašinovođa: Odbili ponudu kompanije, a sad ih čeka tužba

Foto: Tanjug/ AP Photo/Michael Sohn
261

Nemačko železničko preduzeće Dojče Ban saopštilo je da će podneti tužbu protiv sindikata mašinovođa GdL, koji je odbio poboljšanu ponudu kompanije u sporu oko plata i stupio u treći štrajk parališući danas veliki deo železničkog putničkog prometa u zemlji.

“Dojče Ban je dužan da preduzme korake na sudu protiv štrajka GdL-a u interesu naših korisnika”, navodi se u saopštenju kompanije i ocenjuje da su motivi sindikata izgleda “više političke” prirode, a ne borba za poboljšanje uslova rada, prenosi Rojters.

Treći po redu i najduži štrajk u aktuelnom sporu vezanom za zarade, počeo je u sredu popodne prekidom teretnog saobraćaja, a od jutros je proširen i na punički železnički prevoz. Štrajk bi trebalo da traje do utorka.

ŠTRAJK nemačkih mašinovođa od jutros proširen i na PUTNIČKI ŽELEZNIČKI SAOBRAĆAJ!

Sindikat mašinovođa GdL, koji je u avgustu održao dva štrajka, traži povećanje plata za mašinovođe od 3,2 posto i jednokratu isplatu bonusa od 600 zbog korona virusa.

Iz Dojce Bana su naveli da je njihova poboljšana ponuda, koju su dali u sredu uveče, obuhvatila traženo povećanje plata, isplatu korona bonusa do 600 evra i skraćenje roka važenja kolektivnog ugovora.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More