10.000 medicinara PRED SUSPENZIJOM!? Ugroženi pregledi i operacije, dobili još jednu šansu da se vakcinišu

Foto: Tanjug/ AP Photo/Thanassis Stavrakis
206

Grčka je danas ponudila nevakcinisanim zdravstvenim radnicima još jednu šansu da se vakcinišu protiv kovida, a suspendovanima je ponudila da se vrate na posao, nakon što je na stotine medicinara protestovalo zbog obavezne vakcinacije.

Grčka je suspendovala sa posla blizu 6.000 medicinskih radnika, koji nisu ispunili zahtev vlade da obavezno dobiju bar jednu dozu vakcine do 1. septembra, rekao je vladin zvaničnik za Rojters.

Na stotine medicinara izaslo je juče na ulice Atine i ostalih grčkih gradova, drugi put za manje od mesec dana kako bi se pobunili protiv novih pravila.

Grčki zdravstveni radnici na ulici, protest protiv OBAVEZNE VAKCINACIJE! 6.000 medicinara dobilo SUSPENZIJE (VIDEO)

Unija zdravstvenih radnika saopštila je da bi “moglo da bude suspendovano oko 10.000 nevakcinisanih radnika, čime bi se poremetile redovne operacije i pregledi u bolnicama širom Grčke, kojima nedostaje osoblje, u vreme kada je broj infekcija veliki i očekuje se da će da raste”.

Vlada je saopštila da će ukinuti suspenziju medicinarima i vratiti ih odmah na posao, čim prime prvu dozu, a ključno je da se revakcinišu.

“Obavezna vakcinacija medicinara je zakonska i ima za cilj da osigura javno zdravlje”, rekao je ministar zdravlja Tanos Plevris.

Oko 53 odsto populacije u Grčkoj je revakcinisano, a vlasti se nadaju da će ta brojka dostići 70 odsto do jeseni.

U Grčkoj je danas registrovano 2.840 novih slučajeva korone, a preminula su 33 pacijenta, podseća Rojters.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More