Odbojkašice Srbije protiv Turske u polufinalu EP: “Nama su Turkinje stari i dobro poznati rivali”

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic
208

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije danas od 17 sati igra protiv Turske u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradu.

Duel aktuelnih svetskih i dvostrukih uzastopnih šampionki Evrope i Turkinja biće repriza finala iz Ankare 2019. godine, u kom su izabranice Zorana Terzića slavile 3:2.

“Ne samo da smo prošli finalisti, nego poslednjih dugo godina ratujemo sa njima. Pobedili smo ih 2015. za bronzu, pa 2017. smo ih dobili u polufinalu, pa 2019. u finalu… I 2011. u polufinalu. Redovno ratujemo u završnicama šampionata. Izuzetno su dobra ekipa, sastavljena od odličnih igrača sa vrlo dobrom klupom. One igraju u jednoj od najjačih liga na svetu. Još jedan detalj je važan, koji može da odluči, a nadam se da neće biti na njihovoj strani, a to su želja i motiv”, rekao je Terzić.

“Oni će biti izuzetno motivisani, ne samo da nam vraćaju dugove iz Ankare, i od pre toga, nego da dođu najzad do tog zlata, koje nemaju, a do kog su bile blizu nekoliko puta. Biće vrlo teško pobediti tu utakmicu, ali uz pravu želju i motivaciju i relaksiranu igru imamo šanse”, poručio je Terzić, pišu sportske.net.

Kapitenka Maja Ognjenović istakla je da Turska ima i sjajne pojedince, ali i slabe tačke.

“Nama su Turkinje stari i dobro poznati rivali i svakako da će se truditi na neki način da nam vrate za ono čuveno finale u Ankari”, rekla je Ognjenović.

U drugom polufinalu igraju Holandija i Italija.

Izvor sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More