Grčka ostavila iste uslove, ali uvela i ovu obaveze za pojedine putnike

Foto: Youtube printscreen RTS SAT - Zvanični kanal
278

Dokument povezan sa kovidom-19, popunjen obrazac PLF i obavezno testiranje pri dolasku u Grčku za one koji putuju iz Severne Makedonije sa negativnim testom, aktuelne su mere za ulazak u tu zemlju, koje su odlukom grčke vlade produžene za još nedelju dana, prenosi severnomakedonska agencija MIA.

Nova odluka “Preduslovi za ulazak u zemlju radi ograničavanja širenja kovid-19” već je objavljena u Službenom glasniku Grčke, a stupila je na snagu u 6 sati ujutro i važi do 10. septembra ove godine.

Putnici koji nemaju sertifikat o vakcinaciji ili potvrdu o preležanom kovidu-19, odnosno putuju sa negativnim PCR-om ili brzim testom, biće po dolasku, a negativan rezultat je preduslov za ulazak u Grčku.

Svi posetioci “bez obzira na državljanstvo i način ulaska u državu” kao i u protekla četiri meseca imaju četiri mogućnosti: da je od revakcinacije prošlo najmanje 14 dana, da imaju negativan PCR test (ne stariji od 72 časa) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati), potvrdu o preležanom kovidu u proteklih šest meseci i evropski digitalni kovid sertifikat.

Kod onih koji imaju negativan PCR ili brzi antigenski test je ipak uvedena jedna izmena, a to je obavezno testiranje na ulasku u zemlju.

To važi za putnike koji stižu iz sledećih zemalja: Egipat, Albanija, Argentina, Severna Makedonija, Bugarska, Brazil, Gruzija, Kuba, Ujedinjeni Arapski Emirati, Indija, Kina, Libija , Maroko, Pakistan, Rusija i Turska.

Agencija MIA javlja da je testiranje već obavezno za putnike koji dolaze iz Severne Makedonije i putuju sa negativnim testom.

Ako je rezultat pozitivan, obezbeđuje se desetodnevni karantin u odgovarajućem prostoru u koji upućuju nadležni organi.

Poslednjeg dana karantina, oni koji su bili pozitivni, bilo vakcinisani ili ne, moraju bi da se podvrgnu PCR testu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More