Patrijarh Porfirije stigao u Crnu Goru, srdačan zagrljaj sa Joanikijem (VIDEO)

Srpskog patrijarha dočekali su mitropolit crnogorsko-primorski Joanikija i episkop budimljansko-nikšićki Metodije

Foto: Printscreen Youtube
189

Patrijarh srpski Porfirije stigao je danas oko 13.30 sati u dvodnevnu posetu Crnoj Gori, što je njegov prvi dolazak otkako je izabran za patrijarha SPC.

Patrijarha Porfirija na podgoričkom aerodromu dočekali su mitropolit crnogorsko-primorski Joanikija i episkop budimljansko-nikšićki Metodije sa sveštenstvom Mitropolije crnogorsko-primorske i Eparhije budimljansko-nikšićke.

Kako je saopšteno iz MCP, svečani doček patrijarha Porfirija biće upriličen večeras u 18 časova u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja, gde će biti služena svečana doksologija i večernja služba.

“Nakon toga slovo dobrodošlice će izneti visokopreosvešteni novoizabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, a nakon njega sabranje će blagosloviti i besedom se obratiti njegova svetost patrijarh srpski Porfirije”, saopštila je MCP.

Gotovo svi podgorički portali objavili su fotografiju dočeka patrijarha srpskog Porfirija na podgoričkom aerodromu u Golubvcima i njegov srdačan susret sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem.

Patrijarh Porfirije je u poseti Crnoj Gori prvi put od izbora na tu dužnost.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More