CRNI NIZ SE NASTAVLJA! Još 19 ljudi umrlo od korone u Srbiji

FOTO: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC
178

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 15.127 osoba, od kojih je pozitivno 3.497 dok je, nažalost, 19 osoba preminulo. Na respiratorima je 93 pacijenata.

Podsetimo, juče je od ukupno 16.190 testiranih, njih 3.623 je bilo pozitivno, dok je nažalost osoba 17 preminulo.

Prvi put identifikovan u Kolumbiji: SZO prati “Mi”, novi soj koronavirusa

 

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je da ovaj talas ima posebne karakteristike. Uglavnom je reč o pacijentima koji nisu vakcinisani. Klinička slika pacijenata je mnogo teža nego u prethonom talasu, istakao je Ašanin. Rastom broja zaraženih, raste i broj hospitalizovanih. Crvene zone su sve punije. Trostruko je više pacijenata nego pre samo mesec dana.

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin rekao je, gostujući u Dnevniku RTS-a, da je aktuelna epidemijska situacija u Srbiji teška i ima tendenciju pogoršavanja, to govore brojevi u kovid ambulantama i kovid bolnicama.

Situacija se dramatično promenila i u ambulantama i u bolnicama u odnosu na jul – u proseku smo imali oko 60 pregleda u prijemnim ambulantama na Infektivnoj klinici a sada oko 190. Primano je 8 do 10 pacijenata u toku dana, a sada prijem svakog trećeg.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More