Vučić o dolasku Angele Merkel u Srbiju: “Hvala joj na svemu što je učinila za očuvanje mira i stabilnosti na ovim prostorima”

FOTO: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg
259

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će nemačka kancelarka Angela Merkel uskoro posetiti Srbiju i istakao da je političko nasleđe Merkelove veliko, te izrazio zabrinutost za stanje u Evropi posle njenog povlačenja iz politike.

””Znam kada dolazi, ali još ne mogu da potvrdim, jer je takav dogovor. Uskoro dolazi””, rekao je Vučić gostujući na TV Prva.

Vučić je kazao da je Merkel najmoćnija žena koja posle 16 godina odlazi u političku penziju i da je ””njeno nasleđe veliko”” i izrazio uverenje da će uticaj nemačke kancelarke biti veliki i posle povlačenja iz politike.

””Hvala joj na svemu što je učinila za očuvanje mira i stabilnosti na ovim prostorima bez obzira na neslaganje oko određenih pitanja. Zaslžuje svako poštovanje naših građana, a da bude iskren brinem za period u Evropi posle Angele””, rekao je Vučić.

Na konstataciju da je na nedavno održanom Strateškom forumu na Bledu imao podršku mađarskog premijera Viktora Orbana, Vučić je kazao da Orban iskren prijatelj Srbije i da mu je zahvalan na podršci koju pruža našoj zemlji.

Na pitanje o izbgelicama iz Avganistana, Vučić je ponovio da će Srbija pokazati solidarnost, ali da neće biti parking za migrante.

””Srbija može da primi 100, 200 ili 300 migranata, ali više od 500 nećemo da primamo. Mi ćemo uvek da pokažemo solidarnost, ali nećemo biti parking za izbeglice””, poručio je Vučić.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More