Papa: Molim se za prihvat Avganistanaca koji traže novi život

Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini
156

Papa Franja poručio je danas u nedeljnoj molitvi na Trgu Svetog Petra pred stotinama ljudi da se moli da avganistanske izbeglice.

Papa je rekao da snažno podržava prava izbeglica i migranata, kao i da je od suštinske važnosti da mladi Avganistanci dobiju obrazovanje, piše Rojters.

“U ovim trenucima preokreta u kojima Avganistanci traže utočište molim se za najugroženije među njima. Molim se da im mnoge zemlje požele dobrodošlicu i zaštite one koji traže novi život”, rekao je.

Hiljade Avganistanaca koje su Sjedinjene Američke Države evakuisale čekaju u takozvanim tranzitnim čvorištima u Kataru, Nemačkoj i Italiji. Hiljade drugih Avganistanaca pokušava da ode kopnenim prelazima u susedne zemlje, poput Pakistana.

“Neka mladi Avganistanci steknu obrazovanje, koje je od suštinskog značaja za ljudski razvoj”, rekao je Franja.

Poslednji put kada su islamistički militanti bili na vlasti u Avganistanu, ženama nije bilo dozvoljeno da rade, a devojčice nisu mogle da idu u školu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More