Porfirije završio posetu Crnoj Gori: I tužan sam i srećan sam! (FOTO)

Poglavara SPC ispratili mitropolit Joanikije i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs
223

Patrijarh Porfirije završio je dvodnevnu posetu Crnoj Gori sa rečima da tu zemlju napušta dvostrukih osećanja – srećan što su izvršili delo Crkve i ustoličili mitropolita po volji Crkve i naroda, i ”tužan jer su taj čin pojedini želeli da spreče snajperskom puškom”.

Na Instagram nalogu patrijarha objavljene su fotografije na kojima se vidi da su ga srdačno ispratili mitropolit Joanikije i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Uz fotografije, patrijarh je u opisu naveo da se rastaje, uz nadu da to neće biti zadugo, sa tom blagoslovenom zemljom i narodom, ali sa dvostrukim osećanjima.

“Srećan sam veoma jer smo izvršili delo Crkve, ustoličili mitropolita po volji Crkve i naroda ove episkopije, naroda koji dubinski voli Svetosavsku Crkvu. Ali sam i više nego tužan, čak užasnut činjenicom da su u vidokrugu bili neki ljudi koji su taj čin ljubavi prema svima nameravali da spreče snajperskom puškom”, naveo je Porfirije na Instagram nalogu.

Zahvalio je svima i izrazio žaljenje svima koji su na bilo koji način povređeni i zamolio ih za oproštaj.

“Molim se Gospodu za ovu zemlju, za ovaj narod i za sve ljude, i molim njih da se mole za mene, jer su oni bliži Bogu”, naveo je Porfirije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More