Merkelova ne sumnja ni malo u svog potencijalnog zamenika: Lašet ZNA da ima moju PODRŠKU!

Foto: Tanjug (Thilo Schmuelgen/Pool via AP)
153

Nemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je danas podršku Arminu Lašetu, kandidatu bloka unije desnog centra.

Merkelova i Lašet, guverner savezne države Severna Rajna-Vestfalija, obišli su danas grad Hagen koji je u julu teško oštećen poplavama, piše AP.

“Armin Lašet vrlo uspešno vodi ovu najveću nemačku državu. Neko ko može da vodi takvu državu može i Nemačku da vodi kao kancelar”, kazala je Merekel.

Na zajednickoj konferencji za novinare sa Lašetom, Merkel je rekla da je u naredne tri sedmice “potrebna potpuna posvećenost na svim nivoima, kako od vlade tako od strane aktivista”.

“Mnogo je stvari koje treba raditi istovremeno, tu su korona virus, poplave, a zatim i izbori”, rekla je Merkel i dodala: “Mislim da ćemo zajedno to učiniti dobro i Armin Lašet zna da ima moju podršku”.

Parlamentarni izbori u Nemačkoj održavaju se 26. septembra.

Merkel, koja je vodila blok unije kroz četiri pobede na izborima, rekla je 2018. godine da se neće kandidovati za sledeći mandat.

Merkel je predsedavala najvećom ekonomijom Evropske unije od 2005. godine.

Lašet, koji vodi Hrišćansko- emokratsku uniju (CDU) zaostaje za socijademokratama levog centra (SPD) sa njihovim kandidatom Olafom Šolcom.

Uspehu socijaldemokratama prema anketama pomaže popularnost Šolca, koji je vicekancelar u koalicinoj vladi Angele Merkel.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More