Fauči: Uskoro dozvole za primenu treće doze vakcine FAJZER, za MODERNU će se čekati malo duže!

Foto: Tanjug (AP Photo/J. Scott Applewhite, Pool)
272

Američki stručnjak za zarazne bolesti dr Entoni Fauči izjavio je danas da će zvaničnici uskoro dobiti dozvole za primenu treće doze Fajzerove vakcine protiv kovid-19, dok bi se na treću dozu Moderne moglo čekati malo duže.

Upitan u emisiji “Fejs d nejšen” CBS-a o cilju američkog predsednika DŽozefa Bajdena da se počne sa davanjem treće doze od 20. septembra, Fauči je rekao da je u nekim aspektima to ostao plan, preneo je Rojters.

Foto: Tanjug (AP Photo/Andreea Alexandru)

Kako je naveo, Fajzer-BioNTek je dostavio neophodne podatke o trećoj dozi Upravi za hranu i lekove (FDA), dok Moderna tek treba da okonča taj proces.

Fauči je rekao da se nada da će obe vakcine biti dostupne, ali ako Moderna ne završi proces pre 20. septembra, onda će njene vakcine biti dostupne kasnije.

Naglasio je da se pretpostavlja da su obe vakcine bezbedne, ali da će FDA i drugi zvaničnici proučiti podatke kako bi bili sigurni.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More