O Ivanovoj diplomskoj predstavi priča cela Srbija

Predstava „Ti odluči, ja ne mogu“ napisana je prema događajima iz života Ivanove porodice. Dominantni junak je, naravno, otac

Printscreen rts.rs
251

Da kultura postoji i u najmanjem selu Srbije, dokaz je diplomska monodrama Ivana Todorovića, koju je izveo u svojoj rodnoj Lugavčini kod Smedereva. U predstavi, kao i u životu, on je glumac i keramičar, piše rts.rs.

Od svoje desete godine, Ivan Todorović je, pomažući ocu, počeo da lepi pločice. Sa isto toliko godina je odlučio i da postane glumac. Svoju diplomsku monodramu premijerno je izveo u rodnom selu. Ne odustaje ni od jedne ljubavi.

„Ako dođe uloga u seriji ili filmu, prihvatiću je, a ako nije tako, zašto se onda ne bih bavio keramikom, koja mi pomaže u egzistenciji“, rekao je Todorović.

Predstava „Ti odluči, ja ne mogu“ napisana je prema događajima iz života Ivanove porodice. Dominantni junak je, naravno, otac.

Printscreen rts.rs

Govoreći o diplomskoj monodrami svog sina, Dragan Todorović smatra da je Ivan to stvarno doneo na nekakav komičan način.

„I stvarno sam zadovoljan svojim likom u predstavi“, istakao je ponosni otac.

Svoje zadovoljstvo ne krije ni Ivanov profesor, Ivan Jevtović: „Za mene je on u grupi ljudi, studenata sa moje klase, koji su imali hrabrost i smelost da upravo nešto što je aktuelna svetska dramaturgija podražava u potpunosti, a to je da iskreno istupite sa svojim dilemama i pitanjima.“

Predstavi su se posebno obradovali i meštani Lugavčine, od kojih su neki upoznati sa dešavanjima u predstavi.

Profesor Vladimir Jevtović jednom je rekao da za pozorište nije bitna lokacija, niti opremljenost scene, već je dovoljno da na istom mestu bude spreman glumac i publika koja želi da ga čuje. To Ivan iznova dokazuje.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More