Grčka vlada osnovala novo ministarstvo za rešavanje uticaja klimatskih promena

Foto: Tanjug/AP Photo/Petros Giannakouris
213

Grčka vlada osnovala je danas novo ministarstvo za rešavanje uticaja klimatskih promena i za ministra imenovala bivšeg komesara Evropske unije Hristosa Stilianidesa.

Hristos Stilianides bio je poverenik za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama između 2014. i 2019. godine, a imenovan je za grčkog ministra, nakon velikih požara koji su se desili na ostrvu Evia i u južnoj Grčkoj, prenosi agencija AP.

Kiparski građanin Stilianides dobiće grčko državljanstvo pre nego što položi zakletvu u petak, rekao je portparol vlade Janis Ekonomu.

Kao ministar za klimatske krize i civilnu zaštitu, Stilianides će upravljati situacijama, kao što su gašenje požara, pomoć u katastrofama i sprovodiće politiku prilagođavanja rastućim temperaturama koje su posledica klimatskih promena.

“Prihvatio sam poziciju sa punom svešću o izazovima i očekivanjima koja sa njom dolaze. Posledice klimatskih promena su nas obuzele i moramo bez odlaganja da ubrzamo velike promene””, rekao je Stilianides

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More