SRBIJA ponovo na NEMAČKOJ CRVENOJ LISTI: Menjaju se PRAVILA PUTOVANJA!

Priznaju se SERTIFIKATI samo ove 4 vakcine!

Foto: unsplash/Imre Tömösvári
714

Nemačka je Srbiju vratila u kategoriju područja visokog rizika zaraze od korona virusa, čime se menjaju pravila za putovanje.

Osobe sa prebivalištem u Srbiji koje su potpuno vakcinisane mogu i dalje da putuju iz Srbije u Nemačku, u bilo koju svrhu, ako su vakcinisana vakcinama protiv kovida 19, koje je priznala Evropska agencija za lekove (EMA) – Fajzer, Moderna, AstraZeneka i Džonson&Džonson.

Neophodno je da je od poslednje doze vakcine prošlo najmanje 14 dana.

Putnik sa sobom mora da ima sertifikat o vakcinaciji na engleskom ili nemačkom jeziku.

Deci ispod 12 godina dozvoljen je ulazak u Nemačku, iako još nisu vakcinisana, u pratnji bar jednog potpuno vakcinisanog roditelja.

Svim drugim licima sa prebivalištem u Srbiji dozvoljen je ulazak u Nemačku samo u slučaju da poslovnih obaveza ili ako se radi o neodložnom putovanju i to samo uz negativan test.

Turistička putovanja u Nemačku za nevakcinisane nisu moguća.

Ta pravila se ne odnose na nemačke državljane i članove njihove najuže porodice, građane EU, kao i državljane Srbije i trećih zemalja koji imaju pravo na dogoročni boravak u jednoj od zemalja EU ili Šengenskog sporazuma.

Pred put u Nemačku neophodno je popuniti elektronsku prijavu za ulazak u zemlju.

Pored Srbije, Robert Koh institut u područja visokog rizika od zaraze, dodate su još Albanija, Azerbejdžan, Gvatemala, Japan, Palestinska teritorija, Šri Lanka.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More