Preminuo legendarni francuski glumac ŽAN POL BELMONDO! (VIDEO)

Odlazak legende, po ovome ćemo ga pamtiti!

Foto: youtube/printscreen
263

Slavni francuski glumac Žan Pol Belmondo preminuo je u 88. godini, u svom domu u Parizu, javljaju svestki mediji. Tužnu vest potvrdio je advokat legende evropske kinematografije.

Žan Pol Belmondo je slavu stekao igrajući u filmovima takozvanog Novog talasa šestdesetih godina prošlog veka. U narednoj dekadi, sedamdesetih, postaje zvezda akcionih filmova, prenosi “Telegraf”.

U mladosti aktivni fudbaler i bokser. Jedna od prvih zapaženih uloga ostvario je u filmu “Do poslednjeg daha”, tada još slabije poznatog reditelja Žan Luka Godara. Glumio je  šestdesetih u komercijalnim filmovima, većinom avanturističkim komedijama, kao što su “Čovek iz Rija” i “Čovek iz Hong Konga”

Od kraja 1970-ih češće glumi u akcijskim i kriminalističkim filmovima, kao što su “Plaćenik” i “Profesionalac”. 1990-ih se uglavnom posvećuje pozorištu. Bio je poznat po tome što nije koristio kaskadere u akcionim scenama.

Nakon sedmogodišnje pauze zbog pretrpljenog moždanog udara, vratio se 2008. glumi ulogom u filmu “Un homme et son chien”.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More