Državljani SRBIJE prevozili MIGRANTE do Austrije i Nemačke, uzimali po 10.000 evra!

Izbegavali su granične kontrole!

Foto: unsplash/tim-tebow-foundation-nQL9FHG2KG4
170

Pripadnici MUP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i pripadnicima nemačke policije, uhapsili su pet članova organizovane kriminalne grupe koji su, kako se sumnja, uz novčanu naknadu od 6.000 do 10.000 evra po grupi od tri osobe, prokrijumčarili najmanje 15 iregularnih migranata do Austrije i Nemačke.

Nakon višemesečne istrage, na teritoriji Novog Sada, Zrenjanina, Vladičinog Hana i Aranđelovca uhapšeni su državljani Srbije I. Z. (40), za koga se sumnja da je organizator ove kriminalne grupe, K. A. (35), M. D. (43), S. N. (36) i D. M. (32).

Oni se terete da su, u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi, od 15. februara do 2. jula ove godine organizovali nedozvoljen tranzit migranata preko teritorije Republike Srbije, nedozvoljen prelaz državne granice između Srbije i Hrvatske, njihov prevoz preko teritorije Hrvatske i dalje do Austrije i Nemačke.

I. Z. je, kako se sumnja, na teritoriji opština Novi Sad i Vrbas, organizovao prihvat ilegalnih migranata, njihov smeštaj i skrivanje u tovarnim delovima kamiona, nakon čega su ih prevozili u Hrvatsku, izbegavajući graničnu kontrolu.

Članovi organizovane kriminalne grupe su novac međusobno delili u zavisnosti od uloga koje su imali u krijumčarenju ilegalnih migranata.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni, policija je pronašla 14 telefona, oko 1.850 evra i dva automobila.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More