Normalan život se vraća u Austriju: Više se neće brojati zaraženi, Kurc najavio mere samo za NEVAKCINISANE

Foto: Tanjug/ AP Photo/Darko Vojinovic
2,279

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc najavio je težište korona mera za jesen, koje predviđa da više neće biti opšteg zaključavanja, već samo “zaštitnih mera” za nevakcinisane, da je cilj povećanje spremnosti na vakcinaciju, i više kontrola, uz otvorene škole.

Kurc je, za ORF, objasnio da se više neće pratiti nedeljna incidencija kao indikativna vrednost na osnovu koje će biti preduzimane mere, kao što je to bilo do sada.

Umesto toga pratiće se ubuduće popunjenost kapaciteta na intenzivnoj nezi.

Objasnio je da je izrađen plan mera koje će biti primenjene od dostizanja određenog kapaciteta.

Što se zaključavanja tiče Kurc je poručio da, ukoliko budu potrebne “zaštitne mere”, one više neće biti za celu zemlju, već samo za nevakcinisane.

Kada je reč o vakcinaciji on je najavio da želi da se nastavi davanje treće doze, i da ostaje cilj da se poveća stopa vakcinisanosti stanovništva.

Takođe je najavio jačanje kontrola, i to ne samo kako bi se ljudi naveli da se vakcinišu, već zato što ima sve više lažnih sertifikata o vakcinaciji, a i ne poštuju se svuda korona pravila.

Upitan za škole Kurc je istakao da će one ostati otvorene.

Rekao je da želi po svaku cenu da spreči novo zaključavanje i prelazak na nastavu od kuće.

“Ukoluko to bude neophodno nastavićemo nakon početka školske godine uspešan koncept trećeg talasa sa intenzivnim testiranjem”, poručio je on.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More