Mlada SRPKINJA Kristina Vasić (9) pred sutrašnji koncert sa Plasidom Domingom: Ovaj NASTUP će mi biti najbolji na svetu!

Devetogodišnja Kristina bez treme uz Plasida Dominga!

FOTO TANJUG/ TEATRO LA SCALA/ FIORENZO NICCOLI/ nr
341

Mala saksofonistkinja iz Paraćina, Kristina Vasić (9) pred sutrašnji nastup sa jednim od najslavnijih operskih pevača Plasidom Domingom, kaže da je uzbuđena i da je ostala bez teksta, kada je prvi put čula s kim će i gde sve nastupati.

“Sada prvi put nastupam sa Domingom, a kada sam čula za to nisam znala šta da kažem”, priča Kristina za Tanjug.

Domingo ju je upoznao na Međunarodnom takmičenju virtuoza u Budimpešti, gde je stigla do superfinala i osvojila srebro.

Priča da je, kada je čula da će nastupati sa njim, poželela da trči u krug, razmišljajući da li je to što se dešava stvarno.

Sutra uveče, na Tašmajdanu, Kristina će izvesti jednu solo i jednu duetsku sa Domingom, a sledeći koncert sa slavnim operskim pevačem zakazan je za decembar na Glavnoj pozornici u Dubaiju.

Kristina je saksofon počela da svira sa tri i po godine, a sa četiri i po prvi put je nastupala.

Za nju, kaže, taj instrument najlepše zvuči, lako se svria, a dok sa tako malo godina spretno izvodi i najkomplikovanije melodije, posebno uživa u tonovima koje saksofon proizvodi.

Priseća se da je na takmičenju u Budimpešti, koje ju je, ispostaviće se, spojilo sa Domingom, uživala u muzici, druženju i prestonici Mađarske.

“Kada sam rekla drugarima da nastupam u Beogradu sa njim, nije im bilo jasno gde ću svirati i ko je Plasido Domingo”, priča Kristina.

Sa dečjim žarom, navodi da je to neznanje njenih drugara u njoj izazvalo ljutnju i da ih je ceo dan zbog toga jurila po školi.

Pored mnogobrojnih nastupa, vežbanja i redovne škole škole, Kristina je počela da uči engleski jezik, koji će joj, kako kaže, pomoći da se sporazume sa svima.

“Ranije, kada nisam znala engleski, samo sam ćutala i to nije bilo u redu”, kaže devojcica.

Uzbuđena zbog sutrašnjeg događaja, Kristina kaže da nema tremu.

“Moj najbolji nastup je bio u Budimpešti, a mislim da će mi ovaj u Beogradu biti najbolji na celom svetu”, kaže mala Kristina.

Zid njene sobe, još pre nekoliko godina, bio je popunjen diplomama i odličijima.

“Nagrada koju sam osvojila od Virtuoza mi je najomiljenija, tada sam dobila porcelansku violinu, poklon koji mi se mnogo svide i jedan medvedić privezak koga držim u sobi”, kaže Kristina.

Devojčica je zbog nastupa i mnogobrojnih obaveza često odsutna iz škole, ali to je ne sprečava da bude odličan učenik sa svim peticama i ispunjava sve svoje obaveze na vreme.

“Mojim drugarima je žao kada idem na nastupe, ali meni nije, jer znam da ćemo se ponovo videti, a njihova podrška mi znači pred nastupe, jer kada sam nervozna, oni me teše i tako se smirim”, rekla je Kristina.

Sledeći samostalni nastup Kristina će imati 27. septembra u Strazburu u Evropskoj palati.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More