“Spektakularne pljačke UŽIČKOG PINK PANTERA” po NEMAČKOJ, konačno dolijao i to kad je krenuo na LETOVANJE!

"Užički Pink panteri su i KIM KARDAŠIAN "olakšali" za 11 miliona dolara!

Foto: mika-baumeister-MCqIbNCRO-k-unsplash
544

Istražni sudija splitskog Županijskog suda Mlađan Prvan u nedelju je odredio pritvor za Sašu Zečevića (41), rodom iz Užica, koji se Interpolovom poternicom i evropskim nalogom za hapšenje tereti za tešku oružanu pljačku zlatare u Nemačkoj za šta je po tamošnjem zakonu propisana kazna do 15 godina zatvora.

Sumnja se da se radi o jednom od članova zloglasne nadaleko poznate pljačkaške bande “Pink Panter” od koje je svojevremeno strepela cela Evropa. Zečević je, saznaje Slobodna Dalmacija, već bio osuđivan zbog razbojništva.

Kako se neslužbeno saznaje, Zečević je uhvaćen jer ga nemačko pravosuđe traži zbog sumnje da je početkom januara 2006. godine u bavarskom gradu Kemptenu ujutro oko 11 sati ušao u zlataru “Miler” zajedno s još jednim nepoznatim pratiocem. Iznenadivši prodavače uperili su u njih pištolje, a onda je jedan od razbojnika čekićem porazbijao staklene izloge odakle je u torbe potrpao skupocene satove u vrednosti od oko 200 hiljada evra!

Za 10 dana pred nemačkim vlastima

Zečevića su uhvatili policajci na graničnom prelazu Vinjani Gornji kod Imotskog nakon što je na granicu iz Bosne i Hercegovine došao u subotu u automobilu marke “suzuki” beogradskih registarskih oznaka. S njim su u vozilu, kako se navodi, bili njegova supruga, koja je lekar, i maloletno dete, a stigli su u Hrvatsku kako bi letovali na području Rogoznice.

Nakon što je Zečević dao dokumente graničnoj policiji koja ih je skenirala, na ekranu je iskočilo obaveštenje da je za njim raspisana poternica te je odmah i uhapšen.

Dodeljen mu je advokat po službenoj dužnosti, a zanimljivo je da je na sudu negirao svoju umešanost u pljačku od pre 15 godina u Bavarskoj te je navodno izjavio da je zadnji put tamo bio pre desetak godina kao “bauštelac” te da je znao da ga nemačke vlasti traže pa se zato nije tamo vraćao.

Prvo je odbijao da pristane na izručenje Nemačkoj, ali nakon uverljivih argumenata sudije, pristao je da ga po skraćenom postupku izruče iz Hrvatske, a nemački interpol bi trebalo da ga preuzme od hrvatskih kolega u roku od desetak dana, piše Slobodna Dalmacija.

Spektakli “užičkih Pink Pantera”

Međunarodnu poternicu za Zečevićem Interpol je izdao u aprilu 2016. godine, a zanimljiv je podatak da su srpski portali krajem novembra iste godine objavili tekst u kojemu navode da je policija u Užicu uhvatila Miloša Jelića (40) zvanog Žica i Sašu Zečevića (36) poznatog pod nadimkom Tajson, i to po poternici koju su izdale nemačke vlasti zbog sumnje da su njih dvojica opljačkali više zlatara u toj zemlji, a da su samo u jednoj od njih, u Hamburgu, odneli plen vredan čak oko milion evra.

Srpski mediji tad su citirali jednog neimenovanog sagovornika koji im je rekao da su mediji u Nemačkoj dvojicu razbojnika nazvali “užički Pink Panteri”. Opis te pljačke neodoljivo podseća na slučaj zbog kojega su Zečevića uhvatili imotski policajci.

Prema tadašnjim pisanjima u srpskim medijima, Žica i Tajson su tog 20. oktobra 2014. godine u Hamburgu prvo u nekoliko dana dolazili u zlataru “Hansen” glumeći obične kupce i nehajno se raspitujući za luksuzne satove marke “Patek Philippe”, a na taj su način dobru proučili gde stoji nakit, gde se nalaze čuvari i gde su sigurnosne kamere.

Kad je bila najveća gužva u gradu, upali su u zlataru, zapretili pištoljem radnicima da će ih ubiti ukoliko ih ne poslušaju te su za manje od deset minuta pokupili iz staklenih vitrina oko 40 skupocenih satova i pred brojnim svedocima pobegli na skuteru.

Pištolj bez metaka

Nemačka policija sat vremena nakon te pljačke, koju su nemački mediji tad nazvali jednom od najspektakularnijih ikad izvedenih u tom gradu, pronašla skuter, oružje,odeću i pištolj za koji je utvrđeno da nije bio napunjen.

Dve godine istrage trebalo je policiji da utvrdi sumnju da su, osim te pljačke u Hamburgu, isti lopovi maskirani perikama izveli i još nekoliko širom zemlje. Kako su tad pisali nemački mediji, razbojnici su živeli u iznajmljenim stanovima u vreme kad su se pljačke odvijale i menjali su adrese stanovanja kako bi policiji zavarali trag.

Tad je obojicu srpsko tužilaštvo zatvorilo na mesec dana.

Za minut odneli 350.000 evra

U julu 2017. pisalo se o tome da je septembru 2003. grupa maskiranih muškaraca upala u prodavnicu nakita u Belfortu, gradiću u istočnoj Francuskoj samo 25 kilometara udaljenom od švajcarske granice. Tad je jedan izvadio pištolj dok su drugi razbili staklene vitrine i uzeli nakit i satove u vrednosti od 350 hiljada evra i pobegli, a sve to u roku od jednog minuta.

Policija je kasnije uspela da uhvati njihove srpske pomagače, od kojih je jedan na ruci nosio ukradeni sat, piše Slobodna Dalmacija.

Pljačkaši nisu otkriveni sve do 2013. godine kad je došlo do napretka u forenzičnoj istrazi vezanoj za kapljice krvi na jednoj od staklenih vitrina, na ormaru i Cartierovoj kutiji. Analizom DNK tad su identifikovana dva srpska državljana koji su bili nepoznati u Francuskoj, ali traženi u Austriji. Muškarci poznati pod imenima Žica i Boka imala su u tom trenutku 41 godinu.

Kako su tad pisali mediji, pregledom prepiski njihovih telefonskih razgovora otkrivena su još dvojica osumnjičenih za umešanost u pljačku i to Saša (37) i Luka (48), a sva četvorica su iz Užica. Krajem jula, dakle, pisano je da je Boka baš završio u zatvoru zbog saobraćajne nezgode sa smrtnim posledicama, dok su Žica i Saša ubrzo nakon saslušanja u novembru počeli odsluženje petogodišnje zatvorske kazne zbog krađe satova u vrednosti od gotovo 950 hiljada evra iz zlatare u Hamburgu 2014.

Kim Kardašian “olakšali” za 11 miliona dolara

O međunarodnoj zločinačkoj organizaciji nazvanoj Pink Panteri puno se pisalo u svim svetskim medijima, a na Wikipediji stoji da im je Interpol dodelio taj naziv nakon što je jedan član bande sakrio plavi dijamant vredan 657 hiljada dolara u kutijicu od kreme. Smatraju ih odgovornima za neke od najsmjelijih i najglamuroznijih pljački u istoriji a na istoj stranici stoji i podatak da se grupa sastoji od 200 do 300 članova iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore te da neke osiguravajuće kuće smatraju da je zbog pljački u Dubaiju, Švajcarskoj, Japanu, Francuskoj, Lihenštajnu, Nemačkoj, Luksemburgu, Španiji i Monaku grupa odgovorna za krađu više od 500 miliona dolara.

U oktobru 2016. godine većina svetskih medija pisala je o tome da su članovi “Pink Pantera” u Parizu napali i opljačkali poznatu starletu Kim Kardašijan odnevši joj više od 11 miliona dolara vredan nakit. Tad su joj upali u iznajmljeni apartman i, dok je starleta navodno plačući molila za život vrišteći da ima dvoje male dece, vezali je i ostavili u kadi dok nisu pokupili sav nakit. Među plenom se, kako su pisali svetski tabloidi, nalazio prsten vredan oko četiri miliona evra koji joj je poklonio suprug Kanje Vest, kutija s nakitom u vrednosti od pet miliona evra kao i dva mobilna telefona s poverljivim informacijama, porukama i fotografijama.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More