EU danas odlučuje da li će Srbuju skloniti sa zelene liste, evo šta o putovanjima kaže ministarka Matić

FOTO TANJUG/ ALEKSANDRA PLAVSIC/ VOJNET/ nr
204

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da se zdravstvena situacija u Srbiji alarmantno pogoršava i da će to sigurno uticati na odluke koje će danas doneti ambasadori država EU.

Ambasadori država EU danas, naime, odlučuju o tome hoće li Srbija i još pet zemalja biti uklonjeno sa takozvane zelene liste epidemijski bezbednih zemalja.

Matić je za RTS rekla da ćemo moći da putujemo pod znacima navoda normalno u odnosu na kovid situaciju.

“Svi znamo da je neophodno ili da ste vakcinisani, ili negativni pi-si-ar test”, navela je Matićeva.

Prema njenim rečima, Češka je već stavila Srbiju na crvenu listu i oni sada zahtevaju za nevakcinisane građane Srbije pored pi-si-ar testa i karantin.

Matićeva je ukazala da će to što će Srbija verovatno biti vraćena na crvenu listu otežati putovanja. Navela je da će vakcine koje priznaju u EU biće prihvaćene, a da će za ostale biti potrebni pi-si-ar testovi, da će možda neke zemlje zahtevati i karanti, sve zavisi od države do države.

Ministarka je apelovala na građane da pre putovanja u određenu zemlju provere koji su uslovi za ulazak, jer se oni menjaju iz dana u dan.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More