Poginuo ruski ministar za vanredne situacije: “Tragično stradao, spašavajući ljudski život dok je vršio svoju dužnost”

Foto: Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
353

Ruski ministar za vanredne situaciuje Jevgenij Ziničev poginuo je na dužnosti, spasavajući život jednoj osobi tokom međuresornih vežbi u ruskom gradu Noriljsku, saopštilo je danas to ministarstvo.

“Sa žaljenjem vas obaveštavamo da je ministar za vanredne situacije Evgenije Ziničev tragično stradao, spašavajući ljudski život dok je vršio svoju dužnost u Noriljsku, tokom međuresornih vežbi za zaštitu artičke zone u vanredim situacijama”, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ziničev je rođen 18. avgusta 1966. godine u Lenjingradu, današnjem Sankt Peterburgu, podseća TAS S.

Od 1987. godine radio je u agencijama za državnu bezbednost.

Ziničev je krajem jula 2016. godine imenovan za vršioca dužnosti gubernatora Kalinjingradske oblasti.

U periodu od oktobra 2016. do maja 2018. godine, bio je zamenik direktora Federalne službe bezbednosti Ruske Federacije.

Na čelo Ministarstva za vanredne situacije iomenovan je 18. maja 2018. godine.

Saučešće Putina zbog pogibije ruskog ministra

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je danas najdublje saučešće zbog pogibije ruskog ministra za vanredne situacije Jevgenija Ziničeva, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je za TAS S rekao da je smrt Ziničeva “veliki gubitak”.

“Putin je izrazio najdublje saučešće zbog tragične smrti Ziničeva. Predsednik i Ziničev sarađivali su godinama”, ukazao je Peskov.

Ruski ministar za vanredne situacije poginuo je na dužnosti, spasavajući život jednoj osobi tokom međuresornih vežbi u ruskom gradu Noriljsku, saopštilo je danas to ministarstvo.

Vučić uputio saučešće povodom smrti Ziničeva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća ruskoj vladi, porodici i prijateljima ministra za vanredne situacije u Vladi Ruske Federacije Evgenija Ziničeva koji je danas preminuo, saopštila je Služba za saradnju sa medijima.

Kako je naveo, sa tugom je primio vest o tragičnoj smrti ministra Ziničeva, koji je, kako kaže, posvetio život spašavanju drugih u najtežim situacijama.

“Izražavam najdublje saučešće Vladi Ruske Federacije, porodici, kolegama i prijateljima ministra Ziničeva”, naveo je Vučić u saučešću.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More