SZO poziva: UZDRŽITE SE OD TREĆE DOZE VAKVINE

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Varaklas
239

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejeus pozvao je danas bogate zemlje sa velikim zalihama vakcina protiv korona virusa da se uzdrže od nuđenja treće doze vakcine do kraja godine.

Tedros je rekao da je bio zaprepašćen komentarima farmaceutskih kompanija koji kažu da su zalihe vakcina dovoljno velike da omoguće i davanje treće doze i vakcinaciju u zemljama kojima su hitno potrebne vakcine, ali se suočavaju sa nedostatkom, preneo je AP.

Generalni direktor SZO kazao je da neće da ćuti kada kompanije i zemlje koje kontrolišu globalnu ponudu vakcina misle da siromašni u svetu treba da budu zadovoljni ostacima.

Tedros je ranije pozivao na moratorijum davanja treće doze do kraja septembra, ali Sjedinjene Američke Države i druge zemlje su započele ili razmatraju planove da ih ponude svojim građanima koji spadaju u ugrožene grupe, dodaje AP

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More