Spektakl, aplauzi, ovacije: Plasido Domingo oduševio na koncertu u Beogradu

FOTO: TANJUG/RADE PRELIC/ bs
260

Čuveni španski tenor Plasido Domingo nastupio je sinoć na Stadionu Tašmajdan i oduševio više hiljada fanova koji su do samog kraja sa velikim uživanjem pratili svaku notu njegovog glasa.

Repertoar večeri činilo je izvođenje operskih arija Ðuzepea Verdija, Ðakoma Pučinija i Pjetra Maskanjija.

Nakon kratkog uvodnog nastupa simfonijskog orkestra Radio televizije Srbije pod dirigentskom palicom bugarskog maestra Diana Čobanova, Domingova pojava na sceni krunisana je gromkim aplauzom, uz česte i mnogobrojne uzvike afirmacije iz publike.

FOTO: TANJUG/RADE PRELIC/ bs

Nastupi soprana Ane Piroci i Marije Jelić, što solo, što u duetu sa Domingom, bili su prepuni emocija, a publika je svaku od njih željno upijala.

Mladu saksofonistkinju iz Paraćina Kristinu Vasić, Domingo je lično izveo na scenu.

Virtuozni nastup male Kristine posebno je razgalio prisutne, a njena pojava na sceni ih veoma raznežila – najburniji aplauz pripao je upravo njoj.

Završnicu spektakla činio je valcer koji su zajedno zaplesali Domingo i Marija Jelić, nakon čega je ovo veoma prijatno i emotivno veče krunisano burnim ovacijama.

Ovaj spektakl privukao je pažnju i mnogih javnih ličnosti.

Među prisutnima bili su i ministarka kulture Maja Gojković, zamenik gradonačelnika Zoran Vesić, operska diva i mecosopran Jadranka Jovanović, ministarka Zorana Mihajlović, gradski sekretar za kulturu Ivan Karl, kao i upravnica Narodnog pozorišta u Beogradu Ivana Vujić Kominac i upravnica Opere Jasmina Trumbetaš Petrović.

Ovim koncertom zvanično je završen ovogodišnji Beogradski letnji festival (BELEF).

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More