Vučić: “Delimo ogroman bol sa narodom Severne Makedonije, spremni da pružimo bratsku pomoć”

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs
187

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas saučešće porodicama stradalih u požaru u Tetovu i poručio da Srbija deli “ogroman bol” sa narodom Severne Makedonije i da je spremna da pruži “bratsku pomoć” ovoj zemlji.

Vučić je na nalogu “predsednikrs” na Tviteru naveo da ga je izuzetno pogodila vest o požaru u bolnici u Tetovu.

“Delimo ogroman bol sa narodom Severne Makedonije, spremni da pružimo svaku bratsku pomoć. U svoje i u ime građana Srbije, izražavam saučešće porodicama nastradalih i građanima Severne Makedonije, povređenima brz oporavak”, poručio je Vučić.

Najmanje 14 osoba stradalo je u požaru, koji je sinoć zahvatio improvizovanu, privremenu kovid bolnicu u centru makedonskog grada Tetova, saopštili su ranije makedonski zvaničnici.

Tragedija u Tetovu: Požar zahvatio privremenu kovid bolnicu, stradalo najmanje 14 osoba

Vučić Zaevu:Spremni smo da pružimo pomoć

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim i, povodom požara u bolnici u Tetovu, izrazio saučešće u ime svih građana Srbije porodicama nastradalih i građanima Severne Makedonije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika republike.

Istovremeno on je makedonskom premijeru poručio da je Srbija spremna da pruži svaku pomoć.

“Građani Srbije su u bolu zajedno sa ljudima u Tetovu. Spremni smo da pružimo svaku bratsku pomoć, jer u ovoj tragediji građani Makedonije nisu sami”, naglasio je predsednik Vučić u telefonskom razgovoru sa premijerom Zaevom i povređenima poželeo brz i uspešan oporavak.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More