Film “Oaza” Ivana Ikića srpski kandidat za nagradu “Oskar”

Foto: Youtube printscreen
222

Film “Oaza” reditelja Ivana Ikića kandidat je Srbije u trci za 94. nagradu Američke akademije filmske umetnosti i nauke “Oskar”, u kategoriji za najbolji međunarodni film (International Feature Film Award) saopštili su iz filmskog centra Srbije.

Odluku je donela Komisija u sastavu prof dr Nevena Daković – redovni profesor Teorije filma na Fakultetu dramskih umetnosti Beograd, Miroljub Stojanović – filmski kritičar, član Upravnog odbora Filmskog centra Srbije, Dragan Marinković – reditelj, Siniša Bokan – profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Zoran Janković – producent, Miloš Spasojević – direktor fotografije i Tomislav Gavrić – filmski kritičar i teoretičar filma

U obrazloženju komisije se navodi da je 2021. jedna od najboljih godina srpske kinematografije kada se u izboru za “Oskara” našlo osam izuzetno distinktivnih i kvalitetnih filmova.

“Priča delikatne teme o ljubavnom trouglu, atipičnih junaka, mladih sa posebnim potrebama prerasta u metaforu, koja odjekuje u svim podnebljima i vremenima. U tom smislu, rediteljski postupak odlikuje preciznost koja se prilagođavala nepredvidljivosti situacija rada sa naturščicima” piše u obrazloženju komisije.

Film „Oaza“ Ivana Ikića nagrađen na festivalu u Sofiji

 

Filmu OAZA Ivana Ikića nagradu za izuzetno glumačko ostvarenje na festivalu u Nemačkoj

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More