Bečka filharmonija u Sagrada familiji

Foto: Ken Cheung
146

Bečki filharmonijski orkestar će izvesti 4. simfoniju u es-duru Antona Bruknera u Sagrada familiji u Barseloni. Koncert će biti održan 18. septembra 2021. godine pod dirigentskom palicom Kristijana Tilemana. Ovo će biti prvi nastup Bečke filharmonije u španskoj bazilici.

Foto: Duncan Kidd

Program će uključiti i svetsku premijeru kompozicije „Elizijum“ kanadskog kompozitora i dirigenta Sami Mouse. Bečka filharmonija je izvela premijerno Bruknerovu 4. simfoniju 20. februara 1881. godine u Beču dok je dirigovao Hans Rihter. Koncept bazilike Sagrada familija arhitekte Antonija Gaudija razvijen je početkom 1880-ih godina u isto vreme kada se odvijalo i stvaranje simfonije.

Foto: Mihaly Koles

„Neverovatno je iskustvo svirati u jedinstvenoj arhitekturi i akustici bazilike. Ovo je trenutno vrhunac našeg Brukner projekta koji će biti izdat na godišnjicu njegovog rođenja 2024. godine“, izjavio je Danijel Foršauer direktor Bečke filharmonije.

Foto: Claudio Testa

Koncert će biti emitovan širom sveta tokom narednih meseci. Evropska radiodifuzna unija je potpisala višegodišnji ugovor sa Bečkom filharmonijom o produkciji i emitovanju tri klasična koncerta u jednoj godini, što uključuje Novogodišnji koncert u Muzikferajnu i Koncert letnje noći u Šenbrunu.

 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More