Vlasti školskog okruga Los Anđelesa izglasale odluku koja se tiče vakcinacije učenika

Foto: Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong
174

Učenici stariji od 12 godina u školskom sistemu američkog okruga Los Anđelesa moraće da se vakcinišu protiv korona virusa, pre nego što se sledeće godine vrate u klupe.

Vlasti školskog okruga Los Anđelesa izglasale su juče odluku po kojoj se od otprilike 630.000 učenika, koliko ih u tom starosnom uzrastu pohađa nastavu u ovom okrugu, zahteva vakcinacija, prenosi AP.

Prema odluci oni koji se bave sportom i drugim vannastavnim aktivnostima treba da se imunizuju do kraja oktobra, a svi ostali do 19. decembra, a učenicima koji nemaju dokaz o vakcinaciji neće biti dozvoljeno učenje uz fizičko prisustvo nakon završetka zimskog raspusta 11. januara, nego će nastavu pratiti preko interneta.

Prema rečima okružnih zvaničnika, oko 80.000 učenika još nije u potpunosti vakcinisano, a drugi po veličini školski okrug u zemlji biće i najveći od nekolicine koji su doneli takvu odluku.

Školski sistem u Njujorku, najveći u državi, odredio je obaveznu vakcinaciju samo za 20.000 učenika sportista u određenim sportovima za koje se smatra da su pod velikim rizikom od širenja virusa, kao što je rvanje.

Los Anđeles je krenuo agresivnije od većine okruga u donošenju bezbednosnih mera protiv kovid-19, a svake nedelje testiraju se svi učenici,kao i zaposleni, a maske se zahtevaju u zatvorenom i na otvorenom, dok je zaposlenima propisana obavezna vakcinacija.

U četvrtak je američki predsednik Džozef Bajden pozvao je stanovništvo SAD da vakciniše svoju decu.

„Skoro svi ozbiljni slučajevi kovid-19 koje vidimo među adolescentima su nevakcinisani od 12 do 17 godina, što je starosna grupa koja zaostaje u stopi vakcinacije“, naglasio je Bajden.

Bajden o vakcinaciji: “Moj predsednički posao je da zaštitim sve Amerikance”

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More