Novinari DW PRE OSAM DANA IZVEŠTAVALI O HORORU u makedonskoj kovid bolnici: Civili šetaju hodnikom bez maske (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/ AP Photo/Visar Kryeziu
298

Makedonsku javnost a i celog regiona, potresa tragedija u kojoj je izgorela kovid bolnica, u kojoj je stradalo 14 ljudi.Pre samo osama dana novinarske ekipe Dojče Vela su posetile ovu medicinsku ustanovu i opisala jezivo stanje u njoj.

Tetovo je ovih dana u žiži javnosti zbog dramatičnog rasta novozaraženih koronavirusom. U bolnici smo zatekli dramatičnu situaciju i haotične scene, zabeležili su novinari DW tada.


Dok se oboleli od koronavirusa bore za malo vazduha, a lekari trče od jednog pacijenta do drugog, civili slobodno šetaju modularnom bolnicom Tetovo, često bez maski i bez ikakve zaštite, u potrazi za svojim najmilijima. Drugi pružaju podršku voljenim osobama koje sede pored kreveta u svemirskim odelima.

 Desetine pacijenata leče se u bolnici koja je proživela voje najdramatičnije dane od početka pandemije poslednjih nedelja. Priliv pacijenata je ogroman, a bilteni svakodnevno informišu o novim smrtnim slučajevima.


Učestalost novozaraženih koronavirusom u Tetovu jedna je od najvećih u zemlji: od 29. avgusta daleko je premašila 700 ljudi na 100.000 stanovnika. U isto vreme, stopa vakcinacije građana u Tetovu je među najnižim u zemlji sa 37 odsto pokrivenosti osoba starijih od 18 godina.

Izvor DW
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More