Plasido Domingo po povratku u BEČ: Nadam se brzom povrtaku u BEOGRAD!

Foto: TANJUG/ PREDRAG MITIC/bs
232

Maestro koji je svojim glasom obeležio čitavu jednu muzičku eru Plasido Domingo kaže da očekuje da će se brzo vratiti u Beograd i održati novi koncert.

“Nadamo se brzom povratku u Beograd, jer je to bilo jedno izrazito lepo iskustvo”, rekao je Plasido Domingo u izjavi za Tanjug po dolasku u Beč gde živi, a nakon koncerta koji je u sredu održao u Beogradu.

Maestro Domingo (80) poslednji put je bio u Beogradu 2014. godine, a pre toga na početku karijere, pre skoro pola veka.

Iz tima Plasida Dominga dodali su za Tanjug i da je maestro u sredu trebalo da bude i u Madridu na uručenju ACPE nagrade za nemerljiv doprinos kulturi Udruženja međunarodnih preš dopisnika i da ih je njihov sin Plácido Francisko Domingo Ornelas, preuzimajući nagradu obavestio o koncertu u Beogadu pred više od 3.500 ljudi, gde je dočekan i ispraćen ovacijama.

Maestro je posetu Beogradu, gde su mu dobrodošlicu organizovali potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, čelnici Grada Zoran Radojičić i Goran Vesić kao i ambasador Španije Raúl Bartolomé Molina, iskoristio i da upozna grad.

Domingo je rekao i ranije za Tanjug da je bio prijatno iznenađen atmosferom Beograda i ljubaznošću svih koji su ga dočekali.

Sa velikom zvezdom svetske operske scene u Beograd je u nedelju stigla i njegova supruga Marta Ornelas (86), s kojom je u braku skoro šest decenija i koja mu je najvažniji savetnik i danas.

U Beogadu su bili do juče. Maestro iz Beča putuje u Tiranu, gde će u sredu nastupiti na otvaranju nove sezone Nacionalne opere, a tri dana kasnije u Moskvi.

Plasido Domingo koji u svojoj šest decenija dugoj karijeri ima najveći broj uloga tenorskog, a poslednjih sedam, ponovo kao i na početku karijere, baritonskog faha, potom nastupa u Firenci u novoj izvedbi “Travijate” pod dirigentskom palicom Zubina Mehte.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More