Švajcarska je pre 20 godina Beogradu poklonila više od 100 tramvaja: Pravi prijatelji se pokazuju u nevolji

Foto: Youtube/printscreen
268

Pre 20 godina Švajcarska je donirala Beogradu više od 100 tramvaja, a danas je u znak dugogodišnjeg prijateljstva između Srbije i Švajcarske organizovana je svečanost, kojoj su prisustvovali zamenik gradonačelnika Goran Vesić i ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmid.

Na svečanosti upriličenoj u hotelu Hilton zamenik gradonačelnika je iskazao zahvalnost Švajcarskoj zbog donacije 113 tramvaja ističući da je njima u Beogradu ukupno prevezeno oko sedam miliona ljudi.

“Pravi prijatelji se pokazuju u nevolji, a Bazel i Švajcarska su nam pritekli u pomoć i to nikada nećemo zaboraviti”, rekao je Vesić.

Tom prilikom Vesić je najavio da će Grad Beograd do kraja ove godine raspisati tender za kupovinu 120 tramvaja u narednih 10 godina.


Ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmid zahvalio je Vesiću na prijateljskom dočeku ističući da se saradnja između dve države konkretno vidi i kroz tramvajski prevoz na ulicama Beograda, ali da Švajcarska i Srbija uspešno razvijaju i trgovinske odnose, a posebno je istakao rast srpskog izvoza usluga u Švajcarsku.

“Švajcarska je svakako zainteresovana da ostane partner u javnom prevozu u Gradu Beogradu i nadam se da će u bliskoj budućnosti ”veteranski” tramvaji iz Bazela biti dopunjeni najsavremenijim tramvajima švajcarske prozivodnje”, rekao je Šmid.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More