Više od 5.000 NOVOZARAŽENIH u Srbiji, 27 osoba izgubilo bitku sa KORONOM!

FOTO TANJUG/ DUSAN ANICIC/ nr
70

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovan 5.461 novozaraženi od ukupno 19.843 testiranih.

Od posledica virusa preminulo je 27 osoba, objavljeno je na zvaničnom sajtu covid19.rs Ministarstva zdravlja Srbije, piše “Tanjug”.

Na respiratorima se trenutno nalaze 132 osobe od 2.711 hospitalizovanih.

Od početka pandemije testirano je ukupno 5.225.186, a registrovano 811.909 obolelih.

Do sada je preminulo 7.520 osoba, a smrtnost iznosi 0,93 odsto.

Epidemiolog i član Kriznog štaba prof.dr Branislav Tiodorović je gostujući na TV Prva rekao da će na Kriznom štabu raspravljati o školama, ali i o kovid propusnicama. Profesor Tiodorović je rekao da nisu problem mere već kontrola mera, prenosi “Blic”.

“Videćete na selu čoveka na traktoru potpuno samog koji nosi masku, ali ćete zato po gradovima u prevozu videti ljude koji i dalje ne nose maske”, rekao je Tiodorović.

KBC “Dragiša Mišović” od juče je vraćen u kovid sistem, a od danas i KBC “Bežanijska kosa” postaje kovid bolnica. Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar izjavio je juče da epidemiološka situacija uopšte nije dobra, te da će i bolnica u Mladenovcu primati kovid bolesnike.

Država je uradila sve! I moram da vam kažem svoj stav – rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić gostujući jutros u jutarnjem programu dodavši da postoji nešto što je individualna odgovornost i odgovornost prema društvu i najbližima.

– Prešli smo juče tu brojku od 6.000 i ja ću se obratiti danas posle sednice Kriznog štaba. Znali smo da će brojevi rasti ali ovo su velike brojke… U ovom trenutku najvažnije je da se škola nastavi… – rekla je premijerka.

Izvor Tanjug Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More