Vučić o dolasku Angele Merkel u Srbiju: “Dodatna čast. Hvala joj”

FOTO: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg
485

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da je ogromna čast što nemačka kancelarka Angela Merkel dolazi u Beograd i ostaje ovde najduže i da će sa njom njom imati više sastanaka i radnu večeru.

On je odgovarajući na pitanje novinara, nakon otvaranja fabrike Leoni, rekao da će Merkel i noćiti u Srbiji što je dodatna čast.

“Uvek sam otvoren sa njom a i ona sa mnom. Nikada neću zaboraviti podršku koju nam je dala 2015, kao i kada su nam Hrvati uvodili sankcije zbog migranata i što je podsticala investicije. Njeni ministri rade na dovođenju investitora, a toga ne bi bilo da nije nje”, rekao je Vučić i dodao da je zahvalan Merkelovoj i na pružanju podrške Berlinskom procesu.

On je istakao da je srećan zbog njene posete, bez obzira šta ću čuti od Merkel neposredno pred okončanje svog mandata.

“Dakle hvala joj”, poručio je.

Vučić je ponovio i da u Beograd uskoro dolazi predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen i da će tada biti otvoreni radovi na putu Niš-PLočnik, prvih 5,5 kilometara, što je važno za Toplicu i Merošinu i Prokuplje, Blace, Kuršumliju.

“Tri banje imamo u Kuršumliji i sve će nam biti bliže, to je od ogromnog značaja za nas.”, rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje o poseti specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, Vučić je rekao da ne zna tačan datum te posete, ali da će Lajčakom imati mnogo tema o kojima će razgovarati, pre svega o energetici, talicvama, predstojećim izborima koje će, rekao je, mnogi pokušati da iskoriste za dodatne pritiske protiv Srba.

On je najavio i da će uskoro putovati u zvaničnu posetu Turskoj gde će sa predsednikom Redžepom, Tajipom Erdoganom razgovarati o bilateralnim odnosima.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More