Babice dale otkaz jer nisu htele da prime vakcinu: Bolnica sada prinuđena da zatvori porodilište

Foto: Pixabay/Engin_Akyurt
554

Bolnica u severnom delu američke države Njujork saopštila je da će privremeno obustaviti porođaje nakon što je šest zaposlenih u porodilištu dalo otkaz jer nisu hteli da prime vakcinu protiv kovida.

Prema američkoj televiziji WWNY, bolnica je najavila da će raditi sa državnim ministarstvom zdravlja kako bi osigurala da se porodilište ne zatvori trajno.

– Ako možemo da pauziramo i fokusiramo se na dovođenje novih babica koje su vakcinisane, moći ćemo da porađamo majke u Luis kauntiju – izjavio je direktor bolnice Džerald Kajer.

Do 27. septembra, svi zdravstveni radnici u državi – uključujući i bolničko osoblje i zaposleni u domovima za stare u kojima je korisnicima potrebna 24-časovna nega – moraju da prime bar jednu dozu vakcine, prema uredbi bivšeg guvernera Njujorka Endrjua Kuoma od avgusta.

Kejer je rekao da je 30 zaposlenih u bolnici primilo vakcinu, a da je 30 dalo otkaz jer neće vakcinu, od čega je šestoro iz porodilišta.

Izvor Telegraf

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More