Poznat detaljan plan posete Angele Merkel Beogradu

Foto: Tanjug/AP Photo/Czarek Sokolowski
342

Nemačka kancelarka Angela Merkel stiže u ponedeljak, na početku puta u zemlje Zapadnog Balkana, u zvaničnu posetu Srbiji gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Predsednik Vučić je rekao da je poseta kancelarke Merkel „velika čast za Srbiju i prilika da joj se izrazi zahvalnost za sve što je tokom dugog i uspešnog mandata uradila za Srbiju i region“.

„Uvek sam otvoren sa njom a i ona sa mnom. Nikada neću zaboraviti podršku koju nam je dala 2015, kao i kada su nam Hrvati uvodili sankcije zbog migranata i što je podsticala investicije. Njeni ministri rade na dovođenju investitora, a toga ne bi bilo da nije nje“, rekao je Vučić.

Merkel sutra u Beogradu – potvrda važnosti Srbije za Nemačku

On je dodao da je zahvalan Angeli Merkel i na pružanju podrške Berlinskom procesu, i da je srećan zbog njene posete bez obzira šta će od nje čuti na kraju njenog mandata.

Iz kabineta kancelarke ranije je najavljeno da će u fokusu razgovora dvoje državnika biti bilateralni odnosi, ekonomsko-politička pitanja i pitanja evropske perspektive.

Kako je najavljeno iz predsedništva Srbije, nemačka kancelarka sleteće na aerodrom „Nikola Tesla“u Beogradu oko 16 časova, a oko 18.00 će biti priređena ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija posle čega će imati razgovore sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Merkel i Vučić će se posle razgovora obratiti medijima, a zatim će Vučić za nemačku kancelarku prirediti radnu večeru.

Tokom posete Beogradu Merkel će imati i razgovore sa predstavnicima civilnog društva svih šest ekonomija Zapadnog Balkana.

Angela Merkel u utorak putuje u Tiranu gde će se sastati sa premijerom Albanije Edijem Ramom, zatim će imati zajednički ručak sa šefovima vlada zapadnobalkanske šestorke, a potom i odvojene sastanke sa premijerima Crne Gore, BiH, Severne Makedonije i Kosova.

 

Izvor N1
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More