Brojke sve GORE, opet u porastu, raste i broj pacijenata na respiratorima

FOTO: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC
213

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 21.163 osoba, od kojih je pozitivno 6.249 dok je, nažalost, osoba 27 preminulo. Na respiratorima je 142 pacijenata.

Podsetimo, juče je od ukupno 16.098 testiranih, njih 5.003 je bilo pozitivno, dok je nažalost 28 osoba preminulo. Na respiratorima je bilo 138 pacijenata.

U Švajcarskoj pooštravanje korona mera, ovo postaje obavezno, uvedene su i oštre kazne za nepoštovanje mera

Minulog vikenda održana je sednica Kriznog štaba, na kojoj se govorilo o postojećim merama, ali i o mogućnosti uvođenja kovid propusnica. O njima će se ponovo struka izjasniti za nekoliko dana, a kako je najavljeno, one bi prvo važile za ona mesta gde „nije neophodno“ boraviti – kao što su barovi, noćni klubovi…

Iako je deo javnosti protiv uvođenja ovih mera, a drugi deo postavlja pitanje zašto do sada nemamo već nove mere zbog porasta broja novozaraženih, premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se mi svakako pripremamo za kovid sertifikate.

Premijerka je nakon sednice Kriznog štaba izjavila da se radi na pojačanju kontrole mera, a onda će uslediti i restriktivna kontrola ako to bude potrebno.

-Pripremamo se za uvođenje kovid sertifikata, o tome ćemo odlučiti za nekoliko dana. Prvo razgovaramo sa inspekcijama, da bi bilo u skladu sa Ustavom uvešće se prvo u prostorima u kojim ljudi ne moraju da borave, to su noćni klubovi, barovi, kafići i restorani, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić nakon završene sednice Kriznog štaba.

 

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More