Nestao dečak koji je jedini preživeo pad žičare u Italiji: Otet iz porodice sa kojom je odrastao i evo gde se nalazi (VIDEO)

Foto: Printscreen Video Twitter
179

Dečak Ejtan Biran, jedina preživela žrtva nesreće sa žičarom u Italiji, odveden je u Izrael. Njega je “oteo” deda, bez znanja ostatka porodice.

U toku je pravna bitka za starateljstvo, a dečak je tek u junu otpušten iz bolnice. U maju se u Italiji dogodila teška nesreća, u kojoj je 14 osoba preminulo, prenoi Dnevnik.hr

Naime, kabina žičare koja povezuje talijansko jezero Mađore s obližnjim alpskim vrhom pala je s visine od dvadeset metara.

Sada su italijanski istražitelji pokrenuli istragu, nakon što je jedina preživela osoba navodno oteta. Radi se o 6-godišnem dječaku, kojega je ded odveo natrag u Izrael, što je protivno željama ostalih članova porodice.

On je pre “otmice” živio u Italiji s tetkom, koja je strateljstvo  nad detetom dobila nakon što je u junu otpušten iz bolnice. S druge strane, tetka koja živi u Izraelu tvrdi da je dete držano kao talac te je u avgustu započela proces usvojenja.

“Nismo oteli Etjena i nećemo koristiti tu reč. Vratili smo ga kući. Morali smo to da učinimo nakon što nismo dobili nikakve informacije o njegovom zdravstvenom ili psihičkom stanju. Da sudija nije zakazao sastanke, ne bismo ga videli”, rekla je.

Dogovor je bio da ded vrati dečaka do 18:30, a nakon što se to nije dogodilo – alarmirana je policija, koja je otkrila da je dečak privatnim avionom odveden u Izrael.

“Eitan se vratio kući”, prokomentarisao je deda dečaka.

Podsetimo 16. juna italijanski mediiji objavili su snimak pada žičare koja povezuje grad Stresa, na obali jezera Mađore, i planinu Motarone, u Pijemontu na severu zemlje, tri nedelje nakon stravične nesreće u Italiji u kojoj je poginulo 14 ljudi.

Snimak pokazuje da se kabina žičare normalno penje, ali, kada je došla do vrha i trebalo da se spoji sa stanicom, kabina je naglo krenula nadole i na kraju se odvojila od užeta i pala na zemlju.

 

Izvor Naši u vsetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More