Direktor Simensa: Nemački investitori zadovoljni u Srbiji, to je atraktivno područje za ulaganja

Foto: Printscreen Youtube
252

Skoro 400 kompanija koje su u Srbiji otvorili nemački investitori, zapošljavaju 70 hiljada ljudi.

Direktor kompanije Udo Ajhinger u intervju za N1 istakao je između ostalog da nemačko-srpska privredna komora radi ovde skoro 14 godina.

– Mi smo sproveli istraživanje. Kada pitamo nemačke investitore kako vide ekonomsku situaciju, kako bi je ocenili, da li bi ponovo investirali, moram da vam kažem da skoro 95 odsto kaže da su zadovoljni opštim uslovima i ponovo bi investirali“, kaže direktor Udo Ajhinger.

Na pitanje zašto nemački investitori biraju Srbiju on je istakao da postojimnogo razloga za to.

– Mnogo je razloga, razlikuju se, za neke su važni resursi, dualno obrazoivanje npr je model koji smo uveli sa Privrednom komorom Srbije, dosptupni su kvalifikovani radnici, to je važna stvar i to ne samo u velikim gradovima, nego i u manjim sredinama. S druge strane, imate infratstrukturu kao veoma važan faktor, a vlada sada ulaže velika sredstva u železnicu, pošto su putevi izgrađeni ili se grade. Sa železnicom se otvaraju potpuno nove mogućnost za investitore. Proširili smo naše operacije u Kragujevcu pre tri godine, a sada će industrijski kompleks biti povezan železnicom, a to dovodi i druge direktne strane investicije. Svi kažu, ovo je interesantno što radi vlada, za kompanije i ulagače to čini Sribju atraktivnom za ulaganja. Osim toga, geografski položaj Srbije je atraktivan. Imamo sličnosti u mentalitetu, u istoj smo vremenskoj zoni, za 2 sata ste u Nemačkoj ,dobre su avioveze, postoje i podsticaji za investitore, koje neke kompanije koriste. Vlada je realna, nema preterivanja u obećanjima, jasno su predočeni uslovi svima, zato su velike kompanije iz Nemačke došle ovde, ZDF, MTU, koje su listirane na berzi. Sve što je obećano to je i ispunjeno“.

Izvor N1
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More