Svečani doček za Angelu Merkel ispred Palate Srbija: Postrojena Garda, crveni tepih, intoniranje himni i ispaljivanje počasnih plotuna (VIDEO)

FOTO: TANJUG/ RADE PRELIC
683

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je svečani doček ispred Palate Srbija za nemačku kancelarku Angelu Merkel, uz postrojenu Gardu, intoniranje himni dve države i ispaljivanje počasnih plotuna.

Kancelarka Merkel je tokom intoniranja himni koje je pažljivo slušala, sedela, sto nije prvi put kada je reč o zvaničnim posetama, s obzirom na njeno zdravstveno stanje. Nakon svečane ceremonije uslediće tet-a-tet sastank dvoje državnika, koji će trajati najmanje 30 minuta, a neke od tema biće evrointegracije, politička, ekonomska saradnja, investicije …

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Nakon sastanka “u četiri oka”, Vučic i Merkel obići će i izložbu u Palati Srbija, a potom održati i konferenciju za medije. Obraćanja medijima nakon ovog sastanka očekuje se u 18 i 50. koje će prattiti 23 medijske ekipe.
Nemačka kancelarka, jedna od najmoćnijih političkih figura današnjice, stigla je u Beograd nešto posle 16 sati.

Vučić je na svom Instagram profilu objavio video snimak očekivanja i sletanja aviona sa Angelom Merkel na aerodrom.


“Kao i svaki put kada imam tremu došao sam mnogo ranije. Šetam izmedu piste i salona. Mislim da sam 500 puta ponovio za svaku nemacku fabriku u Srbiji koliko ima zaposlenih, kolike su nemačke investicije i kolika je trgovinska razmena. Sve detalje Briselskog i ostalih sporazuma, a i dalje imam tremu i strah da nešto ne zabrljam”, naveo je Vučić.

 

Avion kojim je došla kancelarku dopratili su migovi 29 Vojske Sribije, koju su brigu o bezbednosti Merkel preuzeli po ulasku naš vazdusni prostor.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More