Vućić poručio Angeli Merkel: Hvala vam na poseti, ovo je vaša druga kuća

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC
218

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras, na kraju zajedničkog obraćanja medijima sa Angelom Merkel, da je Srbija njena druga kuća.

Uz zahvalnost na poseti, preneo je novinarima da je nemačku kancelarku poslednje dve godine “molio” da dođe u posetu Beogradu.

“Hvala što je to i prihvatila”, rekao je Vučić.

Svečani doček za Angelu Merkel ispred Palate Srbija: Postrojena Gardu, crveni tepih, intoniranje himni i ispaljivanje počasnih plotuna

 

Dodao je da je u razgovoru na terasi Palate Srbija, rekao Merkelovoj da je našem narodu uvek važno da pokaže koliko smo dobri domaćini, te da bi jedina uvreda mogla da bude da nam gost kaže da u tome nismo uspeli.

“Ona mi je na to odgovorila da bi svašta mogla da kaže, ali ne i da nismo dobri domaćini. Hvala vam na poseti, ovo je vaša druga kuća”, poručio joj je predsednik Vučić.

“Za razliku od mnogih drugih, kod nas zahvalnost ne traje kratko i kada ne bude ovde kao kancelarka, na isti način ćemo govoriti o tome šta je sve uradila”, rekao je Vučić i istakao da je ponosan što je posle mnogo godina saradnje imao priliku da budem jedan od onih koji dočekuju Merkel na kraju njenog mandata.

Preneo je da je sa Merkelovom imao, kao i uvek, otvoren razgovor, konkretan, o najvažnijim pitanjima za Srbiju i region.

Prema njegovim rečima, razgovarali su o evrointegracijama Srbije, i usklađenosti spoljne politike Srbije sa EU, koja je u poslednja četiri meseca sa 46 odsto povećana na 62,5 procenta.

Vučić je rekao i da je veoma zahvalan Merkelovoj na svim konkretnim rezultatima u okviru Berlinskog procesa koji je pokrenula, dodajući da će svi ovog meseca imati priliku da vide najkonkretnije nasleđe rada nemačke kancelarke.

U tom smislu, ponovio je da će ovog meseca u Srbiju doći predsednica EK Ursula fon der Lajen, u zvaničnu posetu, tokom koje će biti potpisan ugovor o izgradnji autoputa Niš-Pločnik-Priština.

BILBORDI I NEMAČKE ZASTAVE U ČAST ANGELI MERKEL! Vučić na aerodromu: Imam tremu (FOTO)

 

Nakon zajedničke pres konferencije, Vučić i Merkel nastaviće razgovore na radnoj večeri, koja će, kako Tanjug saznaje, biti priređena u Vili Mir.

Nemačka kancelarka prenoći će u Beogradu, a sutra ujutru iz Srbije odlazi u Tiranu.

Sa beorgadskog aerodroma će je, prema informacijama Tanjuga, ispratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji ju je danas posle podne i dočekao uz najviše počasti.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More