SRAMAN NAPAD NA NOVAKA: Francuzi optužili Đokovića za “lažne suze” (FOTO)

Foto: Tanjug/ AP Photo/Elise Amendola
336

Novak Đoković se još jednom nalazi u centru pažnje sportske javnosti. Ostao je bez ‘Kalendarskog slema’ i četvrtog trofeja na US Openu, ali se danima nakon finala više priča o njegovim suzama nego o porazu protiv Danila Medvedeva. Otišlo je to toliko daleko da je došlo da tvrdnji da su one bile lažne, veštačke.

Renomirani francuski list „Ekip“ već mesecima unazad kao da vodi otvorenu hajku protiv Đokovića. Najpre su mu iz ovog lista smeštali skandalozne izjave o Naomi Osaki i Simon Bajls (kasnije se jedan od novinara izvinio), a sada su otišli korak dalje.

Odlučeno je da se finale US Opena odradi iz jednog novog ugla. Tako je naslov teksta bio „Da li su suze Novaka Đokovića tokom finala US Opena bile iskrene ili lažne?“

Jedna od sagovornica Izabel Inšausp, sporski psiholog, tvrdi da Novak zapravo ni u jednom trenutku nije plakao, tako dajući povoda da „Ekip“ u naslovu postavi pitanje da li su suze Đokovića bile iskrene ili lažne.

„Ne verujem ni na minut u taj pokušaj da uzdrmate publiku, da napravite veliki govor i kažete da je publika ta koja se računa. Ne znam da li ste mu videli lice kada se vratio posle pauze. Na terenu više ne plače“.


Ipak, na tome se nije zaustavila, pa je i tu emotivnu scenu okarakterisala kao taktiku da se zbuni Rus. Ovog puta, tvrdi ona, pobedio je Đokovića „njegov ego“.

„Ne verujem ni na minut u taj pokušaj da uzdrmate publiku, da napravite veliki govor i kažete da je publika ta koja se računa. Ne znam da li ste mu videli lice kada se vratio posle pauze. Na terenu više ne plače“

Mislim da je njegov ego doživeo takav udarac da je isprobao šahovsku strategiju, misleći da će Medvedev popustiti ako se dogodi nešto što ne može da podnese. To je uradio da bi preokrenuo meč.“

Ipak, franucski list se donekle ogradio pozivanjem Maerijem Salmi, još jednog psihologa, koja je kratko poručila „Đoković ne laže, nemoguće je“.


Otud i ne čude reakcije navijača koji su pisali „Šta se desilo sa nekada sjajnim listom?“, a mnogi su istakli da „Ekip“ to čini samo da bi privukao pažnju i da su priče fabrikovane tako da bi se Novaku smestio skandal.

Tako se samo nastavila oštra kampanja zapadnih medija protiv Đokovića, dok je prvi grend slem trofej Danila Medvedeva potpuno u drugom planu.

 

Izvor Nova.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More