Donatorskim sredstvima Savanovićima izgrađena kuća

Foto:Srbi za Srbe
525

Željko i Suzana Savanović iz Banja Luke imaju desetoro dece i donedavno nisu imali svoju kuću. Bili su prinuđeni da žive i decu podižu u maloj kući u vlaništvu jedne banjalučke sredje škole, koju im je ustupila na korišćenje.

Kako su za portal „Naši u svetu“ potvrdili u humanitarnoj organizaciji „Srbi za Srbe“, uz pomoć humanih ljudi spremnih da pomognu, ova porodica je došla do nove kuće. Zato danas njihova deca Dragana, Viktorija, Nemanja, Milana, Ivana, Željka, Milan, Sunčica i blizanci Lana i Nenad imaju novi krov nad glavom.

Ova organizacija je podigla novu kuću iz temelja sa nameštajem i belom tehnikom, dva kupatila, a za ovaj projekat utrošeno je ukupno 89.661,65 konvertibilnih maraka.

Prvobitna zamisao je bila da se porodici kupi nameštaj, kako bi kuću u kooj su živeli pretvorili u iole funcionalan životni prostor. Međutim, uz pomoć jedne namenske donacije ovo je postao najveći projekat koji je sprovela u delo ova humanitarna organizacija do sada.

Kako kažu u organizaciji „Srbi za Srbe“ sve je počelo sredinom 2017. Godine kada su predstavnici te organizacije posetili ovu porodicu prvi put. Živeli su u naselju Ivanjska koje je od Banja Luke udaljeno oko 15 kilometara, u tuđoj kući, ustupljenoj na korišćenje.

Nakon što su dobili vest o velikoj namenskoj donaciji, odlučeno je da tim sredstvima izgrade kuću za Savanoviće.

Međutim, pojavio se problem zemljišta na kom su gradili kuću, jer nije bilo u vlasništvu porodice, pa su veći deo godine proveli u traženju adekvatnog zemljišta, sa rešenim imovinsko-pravnim statusom. Dodatni problem bio je i kako obezbediti sredstva za kupovinu zemljišta.

Kockice su se ipak složile, pa je obezbeđen veći deo sredstava za kupovinu zemljišta a pronađena je i parcela u naselju Barlocvi kod Banjaluke i radovi su počeli. Izgrađena je kuća od oko 140 metara kvadratnih stambenog prostora, sa dva kupatila i kompletnom opremljenim nameštajem i belom tehnikom.

T.NJEGOMIR

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More