Srpski patrijarh komentarisao film o kralju tuge: Film Toma mom pokolenju budi sećanja na davne dane, lepe događaje i nezaboravne melodije (FOTO+VIDEO)

363

Patrijarh SPC Porfirije podelio je danas na svom zvaničnom instagram nalogu plakat koji najavljuje film “Toma”, životnu priču legende srpske narodne muzike Tome Zdravkovića.

Uz to, patrijarh srpske crvke podelio je sa pratiocima da taj film kod njega budi posebna sećanja na davne dane i događaje.

“Lep je film o Tomi Zdravkoviću. Mom pokolenju budi sećanja na davne dane, lepe događaje i nezaboravne melodije, a mlađima prenosi iskrenu emociju, otkriva lepotu i tragičnost ljubavi”, poručio je patrijarh Porfirije.

 

„Negde na početku snimanja, Bjela mi je tražio da napišem pesmu, tj. duet Tome i Silvane koji nikad nisu snimili. Tražio je da zvuči onako ‘staro’, a da bude novo i da naravno bude hit”, ovim rečima kompozitor i producent filma “Toma” Željko Joksimović objašnjava kako je nastala magična pesma “Ponoć”, koja je simbolično objavljena noćas tačno u ponoć na Youtube kanalu Minakord produkcije, saopšteno je danas.

Kako je navedeno, iako je publika mogla da čuje delove ove pesme tokom pretpremijernih prikazivanja filma Toma na festivalima u Sarajevu i Nišu, već nedeljama vlada veliko interesovanje za ovu numeru koja “svima zvuči poznato, a ne mogu nigde da je pronađu”.


Režiju filma potpisuje Dragan Bjelogrlić, scenario Zoran Lisinac, Nikola Pejaković i Maja Todorović, a muziku za film je radio Željko Joksimović.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More